donderdag 30 juni 2016

Schetsontwerp van de maand: Juni

Om het pand van Beien te Enschede aangenamer te maken is een multifunctionele pergola ontworpen. Het pand is met de achterzijde naar de straat gekeerd waardoor de toegankelijkheid te wensen over laat. Tevens zorgen de huidige parkeervoorzieningen ervoor dat de entree verpauperd over komt. 



De pergola bakent een ruimte af voor het stallen van fietsen. Tevens dient de pergola als zonwering voor de naastgelegen ruimte. Deze zonwering wordt op een natuurlijke wijze verkregen. De pergola geeft aanleiding om het pand een nieuwe smoel te geven, passend bij de ambitie van het bewonersinitiatief; (buurt)bewoners inspireren, adviseren en begeleiden op het gebied van transitie in de breedste zin van het woord. Door aan de pergola een wand te plaatsen die door loopt tot aan het plein ontstaat een verankering in de omgeving. Tevens worden mensen hierdoor vanaf het plein richting de entree begeleidt. Als startpunt van de wand wordt een hogere markering geplaatst. Deze baken zorgt voor zichtbaarheid en herkenbaarheid. De wand loopt over in een aantal bloembakken die vervolgens weer over gaan in de pergola. Door de materialisatie ontstaat eenheid. 

Met een kleine ingreep wordt het pand verankerd in haar omgeving. Tevens wordt het pans aangenamer, toegankelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten