donderdag 17 december 2015

Schetsmaquette woning te Hengelo

Deze ruime woning staat op een riante kavel te Hengelo. Met een schets maquette is het concept bestudeerd. Om zicht te houden op het omliggend groen is een transparante gevel wenselijk. Echter zorgen de rondom liggende wegen ervoor dat uit privacy overwegingen de woning juist gesloten moet zijn. Door een juiste positionering gecombineerd met de goede oriƫntatie wordt zowel de privacy als de transparantie gewaarborgd.


Het woondeel is in het hoofdvolume ondergebracht. Dit volume oogt gesloten maar wordt verbijzonderd door een groot hoekraam bij de trap. Hierdoor maakt de woning een stoere en krachtig gebaar richting de straatzijde.. Een horizontaal raam hoog in de gevel geplaatst zorgt voor veel daglicht op de riante overloop. Doordat deze ruim is gedimensioneerd wordt deze ruimte bruikbaar als werk- en speelplek, bibliotheek en opslag.

Naast het hoofdvolume zijn er een tweetal extra volumes toegevoegd. Het tuindeel wordt gekenmerkt door het extra woonvolume. Deze ruimte, die dienst doet als eetkamer, biedt veel zicht op het omliggende groen. Door de hoekverdraaiing, afkomstig uit de kavel lijnen, ontstaat een veelzijdig beeld op de tuin. Bovenop het volume is een dakterras gepositioneerd. Het andere extra volume doet dienst als garage.

De eerste aanzet van de woning is zichtbaar in de schets maquette.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten