donderdag 17 september 2015

Nieuwe opdracht, Keukenontwerp [1]

Wat doe je als je een huis huurt, maar de keuken je niet aan staat? Je vraagt de verhurende partij of de keuken vervangen kan worden. Maar wat als deze zegt dat het zeker nog vijf jaar gaat duren voordat de keuken vervangen gaat worden? Je kan het proberen vol te houden, de ergernissen aan de kant zetten. Maar je kan ook proberen om met minimale middelen je woongenot voor de komende vijf jaar te verhogen. Een kleine ingreep kan immers al leiden tot een groot resultaat. Zodoende is BJ architectuur gevraagd om een keukenontwerp te maken voor een huurhuis, waarbij de financiële beperkt zijn.


"Onbegrijpelijk dat een woningbouwcorporatie een dergelijke keuken in deze woning plaatst". De kleine keuken past niet bij de ruime opzet van de woning. Het typerende stalen werkblad is daarvan het hoogtepunt.In het ontwerp wordt het werkblad inclusief gootsteen vervangen. Hiermee krijgt de keuken een andere uitstraling. Passend bij de woning en het interieur is gekozen voor een donker werkblad. Door het blad dezelfde lengte als de achterliggende muur te geven ontstaat eenheid. Daarnaast zorgt dit voor meer werkruimte. De nieuwe gootsteen doet, net als de kraan, robuust en industrieel aan.
Een stap verder gaat het ontwerp waarbij het werkblad de hoek om gaat. Hiermee wordt de keuken in de ruimte geïntegreerd. Ook hiermee ontstaat meer ruimte. Door tijdens de uitvoering rekening te houden met de positie van de naden, is het mogelijk een deel van het blad mee te nemen bij een verhuizing. Hiermee wordt de investering acceptabeler.

Het ontwerp zorgt voor een verankering van de keuken in de ruimte. Het maakt de keuken onderdeel van de ruimte. Het wordt een prettige leefomgeving passend bij de kwaliteit van de woning.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten