maandag 25 augustus 2014

Concept voor uitbreiding bedrijfspand Eibergen [2]

Een toenemende orderportefeuille in combinatie met het ruimtegebrek heeft Stoverink Interieurbouw B.V. te Eibergen doen besluiten om hun bedrijfspand te gaan uitbreiden. Door de hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het bestaande deel is gekozen om hier passend op aan te sluiten. Het ontwerpconcept is simpel maar uiterst functioneel. De nu al architectonische hoogwaardige uitstraling wordt uitgebreid en versterkt.

 De heldere interne opbouw zorgt voor duidelijke verbindingen tussen de verschillende onderdelen in het pand. Deze versoepelen het productieproces en dienen als uitgangspunt voor het ontwerp.


Door het toegevoegde volume de rooilijnen te laten volgen ontstaat de grootst mogelijke functionele ruimte. Hierdoor is aanbouwen en verbinden vereenvoudigd. Ook voorkomt dit dat de productie tijdens de bouw langdurig stil komt te liggen.


Om een extra bevoorradingsplek toe te voegen wordt een hap uit het volume gehaald. Hier wordt een overdekte laadkuil gesitueerd. Daarnaast blijft de mogelijkheid om met een kleine vrachtwagen het pand binnen te rijden.


Om de laad kuil het hele jaar door bruikbaar te maken wordt een semi-transparante wand toe gevoegd. Deze bestaat uit houten frames met lamellen.  


Door in de tussenwanden grote schuifdeuren toe te voegen worden de interne verbindingen verlengd. Het productieproces wordt hierdoor tot in de nieuwbouw uitgebreid.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten