donderdag 1 mei 2014

Woning te Amsterdam [deel 1]

In samenwerking met Project.DWG verzorgt BJ architecten een extra ontwerp voor een particuliere woning te Amsterdam. Doordat BJ architecten zelf geen contact heeft met de daadwerkelijke opdrachtgeefster, zijn de gegevens schaars; een compact programma van eisen en globaal kavelpaspoort.  Een typologische analyse van de mogelijkheden heeft geleid tot een aantal opties. Vandaag optie 1: verkeersruimte



Doordat de lengte van het kavel (13 meter) geheel bebouwt mag worden, ontstaat een lange woning. Deze lengte wordt in deze optie benadrukt doordat de verkeersruimte ook over de hele lengte van de woning loopt. Hierdoor ontstaan zichtlijnen en verbindingen van de voorzijde tot de achterzijde en van de begane grond tot de 2e verdieping van de woning.

Het woonprogramma bevindt zich op de begane grond. Daarboven zijn twee ruime slaapkamers, een badkamer, walk in closet en bibliotheek gesitueerd. De tweede verdieping is helemaal gereserveerd voor een studio. De studio bezit een eigen buitenruimte in de vorm van een dakterras. 

1. entree, 2. keuken, 3. woonkamer, 4.garage, 5. berging, 6. slaapkamer,
7. badkamer, 8. bibliotheek, 9. walk in closet, 10. studio, 11. dakterras