zaterdag 31 december 2016

Schetsontwerp van de maand: december

Het schetsontwerp van de maand december is een nieuwe tiny housing typologie speciaal ontwikkeld voor een stedelijke context. Daar waar de meeste tiny houses ondanks hun geringe vloeroppervlakte veel licht, lucht en dus grondoppervlakte nodig hebben, beperkt dit ontwerp haar ruimtelijke impact. Het huisje creëert haar eigen ruimte door blokken te stapelen, verschuiven en verbinden. 
Centraal staat de trap, waardoor de verbinding tussen de ruimtes en niveaus vloeiend in elkaar over gaan door het open karakter. De openheid van het huisje is naar de straat gericht. Hierdoor is het mogelijk om zowel tegen de zijkanten als achterkant aan te bouwen zonder dat het huisje haar architectonische kwaliteiten verliest. Doordat de blokken op verschillende manier gestapeld kunnen worden ontstaat een aanpasbaarheid en eigenheid van de woning. De blokken kunnen in de breedte worden verschoven zodat er nieuwe geveldelen en dakterrassen ontstaan waar licht en lucht vandaan gehaald worden. 
Middels een carport en dakterras wordt extra ruimte voor licht en lucht aan de voorzijde de woning in getrokken. Door deze dieptewerking kunnen grote glasvlakken worden gecreëerd zonder dat het woongenot wordt aangetast. Met de goede schakeling van ruimtes, zowel binnen als buiten ontstaat een prettige, lichte en comfortabele tiny housing typologie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten