maandag 24 augustus 2015

Ontwerp aanbouw woning Muneville sur Mer te Frankrijk [3]

Op een ruim en groen kavel wordt een oud gebouw omgetoverd tot een ruime en moderne woning. Het oude gebouw ging geen enkele verbinding aan met zijn natuurrijke omgeving. Door nieuwe openingen in, en volumes aan het gebouw te koppelen wordt deze verbinding intensiever.De nieuwe volumes krijgen dezelfde vormgeving als het hoofdvolume. Door ze lager uit te voeren ontstaat een duidelijke hiĆ«rarchie tussen hoofdgebouw en bijgebouwen. Het moderne karakter wordt verkregen door het materiaalgebruik end e strakke detaillering. Dit versterkt de nostalgische uitstraling van de authentieke woning.


 

Door de massiviteit van de wanden van het bestaande gebouw is getracht de bestaande wandopeningen te hergebruiken. Waar nodig voor daglicht en uitzicht zijn extra openingen geplaatst. Doordat de bestaande verdiepingsvloer in slechte staat is, is deze gedeeltelijk verwijderd. Hierdoor ontstaat een ruimtelijke prachtige beleving. Om de ruimtelijkheid te vergroten wordt er een kleine werkruimte in de woonkamer gehangen. Een lang verticaal raam benadrukt de hoogte en geeft verre zichtlijnen. 


Het nieuwe volume aan de voorzijde van het huis zorgt ervoor dat een tweede entree toegevoegd kan worden. Hierdoor kan een deel worden verhuurd aan derden, zonder dat daarmee overlast wordt veroorzaakt en privacy wordt aangetast. Daarnaast zijn alle woonvoorzieningen op de begane grond gepositioneerd. De woning wordt hierdoor levensloopbestendig. De uitbreiding maakt van het oude en authentieke gebouw een prettige, moderne en ruimtelijke woning die een verbinding aan gaat met haar directe omgeving.

1.  entree
2.  keuken
3.  woonkamer
4.  eetkamer
5.  slaapkamer
6.  badkamer
7.  werkruimte
8.  walkin closet
9.  opslag
10. stal
11. vliering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten