donderdag 8 januari 2015

project.OLD [uitgevoerd bij Project.DWG]

Dat in Almere bijna iedereen zijn huis kan bouwen, bewijst de diversiteit in woningen. De snelgroeiende stad ligt op een steenworpafstand van de randstad, maar ook de Oostvaardersplassen. 

Precies op de grens van de stedelijke nieuwbouwwijk en de Oostvaardersplassen is project.OLD gerealiseerd. De particuliere woning is door Michiel de Wit van het kleinschalige architectenbureau Project.DWG,ontworpen. Tijdens mijn werkzaamheden als junior architect bij het bureau in 2011-2012 heb ik deze woning uitgewerkt. 


Het ontwerp kenmerkt zich als een helder en iconografisch vormgegeven villa. Door middel van onder andere doorkijken, binnentredend daglicht en verschillende vloerniveau’s ontstaat er een enorme rijkdom aan ruimtelijkheid. 


Door de schaal van het kavel en de privacy is de woning aan de rand gepositioneerd. De woning scheidt de private tuin van de openbare ruimte. Doormiddel van een grote glaspartij wordt binnen en buiten met elkaar verbonden. Daarnaast biedt het riante daklandschap zicht op het natuurgebied van de Oostvaardersplassen. 

Het ontwerp is specifiek en uitgesproken. Door een versmelting van functionaliteit, ruimtelijke beleving en zorgvuldige vormgeving is een opvallende woning ontstaan. 


voor meer informatie zie: www.projectdwg.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten