maandag 22 december 2014

Bouw garage te Lonneker

De bouw van de grote garage  aan de Dorpsstraat te Lonneker schiet al aardig op. Helaas wordt, door de inmiddels al ruimschoots voor de deur staande winterperiode, de afrondende fase vertraagt. De afwerking dient namelijk tijdens een vorstvrije en droge periode te worden aangebracht. Dit geeft wel tijd voor een korte terugblik.

beeld van Dorpsstraat

De ontwerpopgave hier was driedelig. Ten eerste is het dak aan vernieuwing toe door houtrot en boktorren. Dit biedt mogelijkheid om de indeling van de bovenverdieping logischer te maken. De tweede opgave was dat het voorhuis als afzonderlijk deel verhuurbaar moest worden als bed & breakfast. De laatste opgave was een grote garage ontwerpen die gemakkelijk omgebouwd dan wel uitgebreid kan worden om te dienen als woonhuis. De bouwvolgorde is precies omgedraaid, zodat de bewoners bij het verbouwen van het woonhuis zelf de grote garage tijdelijk bewoont kan worden. De garage is inmiddels bijna klaar.

Opvallend aan de garage is het grote vloeroppervlakte. De opdrachtgevers zijn autoliefhebbers en sleutelen daar ook met passie aan. Door toch een aangename tuin over te houden is een hoek afgerond. De hoogte van de garage biedt de mogelijkheid om auto's op een brug te kunnen plaatsen. 

storten van de vloer

plaatsen staalconstructie

beeld van Dorpsstraat

ronde hoek

HSB wand

afschermen tegen weer en wind

Doordat de stukafwerking van de buitengevel alleen aangebracht kan worden bij "mooi" weer, ontstaat er momenteel vertraging bij de bouw. Desondanks is de garage wind- en waterdicht en wordt deze al in gebruik genomen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten