vrijdag 30 september 2016

Schetsontwerp van de maand: September

In een periode waar de huizenmarkt weer lijkt aan te trekken, wordt er steeds meer aandacht besteedt aan tiny houses. Een woontypologie waar de schaarse ruimte multifunctioneel wordt ingezet. Hierdoor wordt er weer nagedacht over de manier van leven en het ruimtegebruik. Deze maand is er een tiny house ontworpen voor een jong stel. Hun leven speelt zich veelal buitenshuis af. Niet alleen op het werk, maar ook bij stedelijke voorzieningen. Daardoor kan de ruimte klein en efficiĆ«nt gemaakt worden. 

Het ontwerp bestaat uit een langgerekt volume waarin de ruimtes geschakeld zijn. Alle voorzieningen zijn middels een kleine gang geschakeld. Door rekening te houden met de gevelopeningen blijft privacy gewaarborgd. Met een doorlopend spant gecombineerd met flexibele zonwering wordt het buitenterras verbonden met de binnenruimte.

In de slaapruimte en woonruimte is zicht tot de nok. Samen met de grote ramen zorgt dit voor een aangename en prettige leefruimte. Tussen de slaap- en woonruimte zijn de voorzieningen gepositioneerd. Hier bevindt zich een wasruimte, toilet en keukenblok. Deze combinatie zorgt voor een clustering van de installaties. Boven deze ruimte is plek voor een extra ruimte. deze kan gebruikt worden als opslag, maar ook als werkruimte of logeerruimte. Doordat het glas in de zijgevel bij de woonruimte doorloopt tot in de nok, krijgt de werkruimte ook daglicht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten