donderdag 5 februari 2015

Studie naar de Ambachtsschool te Enschede [1]

Prominent aan de Singel en aan de rand van de Boddenkamp te Enschede ligt de karakteristieke Ambachtsschool (1922, A.G. Beltman). Het historische gebouw staat al een aantal jaren leeg. Mede door de verpaupering, de omvang en hoge investeringskosten lijkt de verkoop ervan onmogelijk. Het pand is een doorn in het oog van de gemeente. 


In samenwerking met Pit is een studie naar de mogelijkheden van dit karakteristieke pand gedaan. Door de bestaande structuur in het pand is een onderverdeling en daarmee gepaard gaande fasering mogelijk. Door hierbij rekening te houden met installaties, routing, demontabel en transport ontstaat een flexibel pand. Door de fasering wordt de renovatie en herbestemming behapbaar.

1. totale gebouw, 2. driedeling, 3. zes deling, 4. tien deling


2 opmerkingen:

 1. Kunnen daar in nog wel foto's gemaakt worden. Ik ben opzoek na een oud gebouw voor mijn fotoshoot opdracht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gebouw is in beheer van FMT. Deze leegstandbeheerder heeft een klein aantal bewoners in het pand geplaatst. Je zou dus een keer kunnen aanbellen. Ik verwacht dat ze daar wel open staan voor een fotoshoot. Wat voor een type fotoshoot is het? Want aan de andere kant van de Boddenkamp achter het gebouw van de Rabobank ligt de oude melkhal. Dit pand is ook erg fotogeniek.

   zie ook:
   https://platforminitiatieventijdelijkheid.wordpress.com/2014/05/07/melkhal/

   Verwijderen