maandag 16 juni 2014

Woning te Amsterdam [2]

Voor een particuliere woning in Amsterdam verzorgt BJ architecten in samenwerking met Project.DWG een extra ontwerp. Met schaarse gegevens (een compact programma van eisen en globaal kavelpaspoort) is een typologische analyse van de mogelijkheden gestart. Vandaag optie 2: een split level woning


Een belangrijk ontwerpuitgangspunt is de daglichttoetreding. De kleine achtertuin, waar de opdrachtgeefster het woonprogramma aan gekoppeld wil hebben, is op het noorden gericht. Daarnaast moet er op de zuidzijde van het kavel op eigen terrein geparkeerd worden. Dit zorgt voor een dichtere gevel op de begane grond. Om toch veel daglichttoetreding in het woonprogramma te garanderen is een split level toegepast. 

1. entree, 2. keuken, 3. woonkamer, 4. carport, 5.slaapkamer, 6.badkamer,
7. bibliotheek, 8. walk in closet, 9. studio, 10. berging

De entree van de woning is compact gehouden en kan daardoor worden teruggelegd. Daarnaast is een carport gepositioneerd. Doordat de vloer boven de keuken op 4,5 meter hoogte ligt, kan er boven de carport daglicht diep het woonprogramma binnentreden. Op de 1e verdieping (boven de woonkamer) bevinden zich een slaapkamer, badkamer en walk in closet. Boven de keuken bevinden zich een slaapkamer en de bibliotheek. De volgende trap leidt naar een ruime studio. Geen opmerkingen:

Een reactie posten